SGF har färdiga mallar till Word och Powerpoint! Denna guide kommer att visa dig, hur du lägger till mallarna i programmet så att du enkelt och snabbt ska kunna använda dem.

Mallarna finns i mappen /DOKUMENT/Anpassade Office-mallar/ och har installerats automatiskt av PANDA på din dator!

1. Öppna Utforskaren och navigera till Dokument och sedan Anpassade Office-mallar. Kontrollera att denna mapp innehåller ett antal filer. Det ser ut ungefär så här, se nedan!

Klicka i ADRESSFÄLTET (dvs sökvägen till aktuell mapp) genom att klicka lite till höger om "ANPASSADE OFFICE-mallar" (se bilden ovan).

2. Nu markeras hela sökvägen och blir "blåmarkerat" (se bilden nedan). Kopiera sökvägen (CTRL + C eller högerklicka i det blåmarkerade området och välj KOPIERA).

3. Starta POWERPOINT och klicka på ALTERNATIV nere till vänster

4. Klicka på SPARA i menyn till vänsterspalten i fönstret som öppnas. Klicka sedan i denna ruta (se pilen) och välj KLISTRA IN (dvs CTRL+V eller högerklicka i rutan och välj KLISTRA IN). Sökvägen du kopierade i punkt 2 ovan, klistras in. Klicka på "OK"

5. Stäng POWERPOINT och öppna sedan POWERPOINT igen!

6. Klicka nu på "FLER MALLAR" uppe till höger:

7. Klicka på "PERSONLIGT". Nu visas de mallar finns tillgängliga. Nåla fast dokumenten genom att klicka på "nålen" nere till höger på varje mall (se bild).

8. Klicka på TILLBAKA (dvs "vänsterpilen i cirkeln" uppe till vänster, ovanför START) för att gå tillbaka...

9. Från nu kommer alltid mallarna att synas så här när du startar POWERPOINT.

10. Men för WORD då? Gör om alla steg ovan från början, fast i WORD.

Länk: