OBS 1: Det är numera ett krav från RF (sedan 220913) på att använda MFA (multi factor authentication) för att verifiera sig mot Microsoft 365 men även när man är utanför norden, precis som tidigare.

OBS 2: Av säkerhetsskäl kan man inte aktivera MFA utanför Sverige, eftersom
då kan hackarna autentisera sig själva om de kommit över din enhet eller konto.

Nedan följer en kort och lång version på vad du ska göra och hur du kontrollerar dina inställningar!

Gör så här (kortversionen - en mer utförlig finns under bilderna nedan):

1. Du behöver appen "MICROSOFT AUTHENTICATOR" i din mobil - hämta den i app-butiken annars.
  2. Tryck på "+" i appen för att lägga till ditt SGF-konto i appen (se detaljer nedan).
  3. Tillåt alla notiser alltid i denna app!
  4. Klart - om det ser ut som på bilderna!

Verifiera ovan genom dessa 2 steg:

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Mer hjälp mer utförligt:

Nedan kommer 3 lite mer utförliga sätt...

• Gör så här (utförlig version):

1. Du behöver appen MICROSOFT AUTHENTICATOR (som ska vara automatiskt installerat på SGF-mobiler, annars hämtar du den via APP-butiken i din mobil/surfplatta).

2. Starta appen och följ instruktionerna för att lägga till ett konto.

(Tryck annars på "+" nedan för att starta proceduren på skärmen).

3. När det är klart ska det se ut så här (se bilden ovan) när du öppnar MICROSOFT AUTHENTICATOR!

4. Välj din epostadress och har du gjort rätt, ska du få slumpmässiga koder under "ENGÅNGSLÖSENORD" som ändras ofta (se den högra bilden ovan).

5. ENDAST FÖR FÅTAL INOM SGF: Glöm inte att aktivera dina ”Shared Mailboxes” (gäller dig med mailbox som har access till tex Elit, Juniortour, MoreGolf etc) på samma sätt. (se bild 3 & 4 nedan!)

6. Klart!

VIKTIGT: Verifiera ovan genom dessa 2 steg: