(Nedan är en sammafattning av APPLEs: https://support.apple.com/sv-se/HT201269)3 sätt att överföra data från en gammal iPhone till en ny iPhone

När du uppgraderar från en Apple iPhone till en ny vill du förmodligen också överföra alla dina data. Detta inkluderar alla appar, inställningar och andra värdefulla filer som sparats på din enhet eller i molnet.


Nedan finns tre olika metoder som du kan använda för att göra detta. Ingen av dessa kräver att du installerar ytterligare programvara eller program från tredje part, utan du kan använda Apples egna pålitliga metoder, program och appar istället.
Metod 1. Överför din iPhone-data med snabbstart

För den här metoden behöver du både den gamla och nya iPhone. Se till att båda enheterna har tillräckligt med batterikapacitet.


 1. Börja med att lägga de båda iPhones nära varandra och kontrollera att den gamla iPhonens Bluetooth är på.
 2. Slå på den nya iPhone och tryck på “Fortsätt” när en uppmaning visas på skärmen på din gamla iPhone.
 3. När du har tryckt på “Fortsätt” bör det komma en avbild av din iPhone på skärmen. Använd kameran på den gamla iPhonen för att skanna den avbilden. Detta kommer att ansluta de två enheterna.
 4. Därefter kommer den nya iPhone att be om ditt lösenord. Ange lösenordet och ditt Apple-ID. Vid denna tidpunkt kan du också ställa in Face ID för att göra identifieringen på din telefon mycket enklare.
 5. När du har angett ditt Apple-ID och lösenord väljer du “Överför från iPhone” och väntar på att överföringen ska slutföras. Vid denna tidpunkt kan du också välja att överföra data från iCloud eller använda något annat alternativ. Kom ihåg att hålla de två iPhones nära varandra hela tiden under överföringen.
 6. Klart!Metod 2. Uppdatera till en ny iPhone med iCloud - kräver abonnemang (ca 10-30kr/månad)


Om du inte betalar till APPLE varje månad, använd i stället metod 3!


För att använda iCloud för att överföra dina data behöver du först en uppdaterad säkerhetskopia av din gamla iPhone på iCloud. 

 • Hur du säkerhetskopierar din iPhone till iCLOUD i molnet (kommer senare)


(Den här metoden kräver också att du återställer din iPhone så att du kan gå in i installationsfasen. Läs mer om hur du återställer telefonen här. Du behöver inte oroa dig för detta om din iPhone inte har konfigurerats ännu.)


 1. När du har säkerhetskopierat din gamla iPhone till iCloud, aktiverar du din nya iPhone.
 2. Fortsätt i installationsprocessen och anslut den nya iPhonen till WiFi.
 3. I vyn “Appar och data” väljer du “Återställ från iCloud Backup” och logga in på iCloud.
 4. Välj den säkerhetskopia som du vill återställa och vänta tills säkerhetskopian är klar.
 5. Klart!


Metod 3. Överför data från din gamla iPhone med iTunes

Slutligen kan du överföra data från en gammal iPhone till en ny genom att använda iTunes och din dator. Se alltid till att du använder den senaste versionen av iTunes, detta gäller för alla andra applikationer eller programvaror också för den delen.Precis som i den andra metoden vi just gick igenom behöver du en säkerhetskopia av din gamla iPhone för att använda iTunes för att överföra data. 

 • Läs mer om att skapa en säkerhetskopia med iTunes här.  (kommer senare)


För att använda den här metoden kan du behöva återställa din iPhone om den redan har konfigurerats.

 1. När du har säkerhetskopierat din gamla iPhone till iTunes aktiverar du din nya iPhone och fortsätter med installationsprocessen.
 2. I vyn “Appar och data” väljer du “Återställ från Mac eller PC” och anslut din iPhone till din Mac eller dator med en USB-kabel.
 3. Öppna iTunes på datorn och leta reda på din nya enhet i det övre vänstra hörnet på skärmen.
 4. Välj “Återställ säkerhetskopiering” och välj den säkerhetskopian som du vill återställa.
 5. Vänta tills säkerhetskopian är klar.
 6. Klart!Problem?

Vanligaste problemet är att den nya mobilen har en äldre version av operativsystemet iOS än vad den gamla mobilen har! Gör då så här: https://support.apple.com/sv-se/HT203434